[users] Re: missing rpms in el4/x86_64

Bob Kinney bkinney at hmdc.harvard.edu
Fri Apr 18 20:51:03 CEST 2008


Dag Wieers wrote:
> On Thu, 17 Apr 2008, Bob Kinney wrote:
> 
>> Bob Kinney wrote:
>>>>> [me at server production]# zgrep -c perl-Proc-Daemon 
>>>>> redhat/el4/en/i386/rpmforge/repodata/*.gz
>>>>> redhat/el4/en/i386/rpmforge/repodata/filelists.xml.gz:1
>>>>> redhat/el4/en/i386/rpmforge/repodata/other.xml.gz:1
>>>>> redhat/el4/en/i386/rpmforge/repodata/primary.xml.gz:2
>>>>>
>>>>> It is there.
>>>>
>>>> This is a AMD 64-bit system.  Sorry for not including that in my 
>>>> initial report:
>>>>
>>>> [root at mail-2 ~]# wget 
>>>> http://rpmforge.sw.be/redhat/el4/en/x86_64/rpmforge/repodata/filelists.xml.gz 
>>>>
>>>> [root at mail-2 ~]# zgrep -c perl-Proc-Daemon filelists.xml.gz
>>>> 0
>>>
>>> Just wondering if this is something that can be fixed or if I should 
>>> go a different route and keep a copy in my local repository.
>>
>> I've discovered another package that does not seem to be available for 
>> RHEL4 64-bit systems: python-elementree.  This package (along with 
>> perl-Proc-Daemon) are available for 32-bit RHEL4 systems, but not 64-bit.
>>
>> Any insight you can provide regarding these issues would be most 
>> appreciated.
> 
> I discovered that the version of createrepo on my old infrastructure was 
> 0.4.6 and on the new infrastructure is 0.4.10. I am now recreating 
> metadata to see if that makes a difference and hopefully that fixes this 
> problem.
> 
> But that means that there is a severe bug in createrepo 0.4.10 :-/
> 

As of today, this seems to be ok again.  The x86_64 machines see all 
appropriate packages including the clamav update.  Thanks for fixing 
this.  Now we just need to get createrepo fixed...

-Bob

-- 
Earl (Bob) Kinney
Manager of Research Computing
Harvard-MIT Data Center



More information about the users mailing list