[users] RPMforge error while executing YUM Update

Nicolas Thierry-Mieg Nicolas.Thierry-Mieg at imag.fr
Tue Jun 21 11:17:20 CEST 2011


Avinash Rao wrote:
>
>
> On Mon, Jun 20, 2011 at 9:36 PM, ml at smtp.fakessh.eu
> <mailto:ml at smtp.fakessh.eu> <ml at smtp.fakessh.eu
> <mailto:ml at smtp.fakessh.eu>> wrote:
>
>     Le lundi 20 juin 2011 17:04, Avinash Rao a écrit :
>      > Hi,
>      >
>      > I am using OS: Centos 5.6 64-bit edition on a 2GB Linode.
>      > Below are the last few lines of yum update command executed as root.
>      >
>      > I have another server with the same configuration and the update
>     happens
>      > without any problems.
>      >
>      > Any help is appreciated.
>      > Avinash
>      >
>      > --> Finished Dependency Resolution
>      > perl-AnyEvent-5.240-1.el5.rf.noarch from rpmforge has depsolving
>     problems
>      > --> Missing Dependency: perl(Net::SSLeay) >= 1.33 is needed by
>     package
>      > perl-AnyEvent-5.240-1.el5.rf.noarch (rpmforge)
>      > Error: Missing Dependency: perl(Net::SSLeay) >= 1.33 is needed by
>     package
>      > perl-AnyEvent-5.240-1.el5.rf.noarch (rpmforge)
>      > You could try using --skip-broken to work around the problem
>      > You could try running: package-cleanup --problems
>      > package-cleanup --dupes
>      > rpm -Va --nofiles --nodigest
>      > The program package-cleanup is found in the yum-utils package.
>
>     is typically a problem of priority.
>
>     a yum update what is going well --disablerepo=* --enablerepo=rpmforge
>
>
>       should solve the problem
>
>
> Hi,
>
>
> I did a yum update  --disablerepo=* --enablerepo=rpmforge
> But the same problem persists.
>
> I have also tried yum clean all, tried reinstalling the perl packages
> and nothing worked.

didn't you read my reply?
it's in rpmforge-extras, not rpmforge.
you need to be up to date on rpmforge-release beforehand to "know about" 
rpmforge-extras.




More information about the users mailing list